top of page

Betelt - Bevezető Workshop

Ariel Giarretto-val

2020. december 4-6.

3 egymást követő este

(17:00-20:00) - online

Ezt a hétvégi workshopot különböző területekről érkezőknek ajánljuk. Az egymást követő 3 este során olyan készségeket és eszközöket kínálunk, melyeket a résztvevők azonnal - mind magán, mind szakmai területen - alkalmazhatnak az önszabályozás támogatására, illetve a diszregulált idegrendszer tüneteinek enyhítésére. A készségeket saját élményű  gyakorlatok, bemutatók , és elmélet segítségével építjük fel, hogy biztonságos eszköztárat kínálhassunk a diszregulációval való munkához.

ariel.jpeg

A Somatic ExperiencingⓇ egy új és reményteli megvilágításban szemléli a traumát. Az emberre úgy tekint, mint egy kivételes lényre, mely ösztönös gyógyulási képességgel van felruházva, s ezt a képességet hasznosítani, használni képes intellektuális lény is egyben. Azt a sok fejtörést okozó kérdést teszi fel és válaszolja meg, hogy vajon hogy lehetséges az, hogy a vadon élő állatok, bár gyakran vannak életveszélyben, mégis ritkán traumatizálódnak. Az emberi trauma misztériumát felfedhetjük, ha megértjük a vadon élő állatok belső működését, mely gyakorlatilag immunissá teszi őket a traumatikus tünetekre.

A Somatic ExperiencingⓇ egy természetes megközelítés a poszttraumatikus stressz feldolgozására. Azon a megfigyelésen alapszik, ahogyan a vadon élő állatok képesek szabályozni és semlegesíteni a gyakran megtapasztalt magas stressz szintet anélkül, hogy hosszútávú bénító hatásoktól szenvedjenek - olyanoktól, melyeket az emberek hasonló fenyegető helyzetekben átélnek.

A workshopot a 3 éves Somatic Experiencing szakmai képzés 2. évének tanára, Ariel Giarretto tartja, egyenesen az USA-ból.

 A workshop elmélet, előadás és sajátélményű gyakorlatok kombinációja, és a következő témákat érinti:

Screenshot_2020-03-01_About_1_—_SOS_Inte
  1. A trauma definíciója SE nézőpontból

  2. Mi az SE és miben különbözik más módszerektől?

  3.  Alap koncepciók és SE alapelvek

  4. Az autonóm idegrendszer és a fiziológiai kapcsolat a pszichológiához

  5. Reziliencia és önszabályozás

  6. Fő készségek és csoportban gyakorlás 

  7. Bemutatók és videók

  8. Sajátélményű  gyakorlatok

A kérdésekre hagyunk elegendő időt.  A workshop angol nyelven folyik , magyar tolmácsolással.

Bevezető Workshop ára

Korai kedvezményes ár okt. 10-ig: 59 000 Ft 

teljes ár okt. 10. után:  69 000 Ft 

Azok, akik szeretnék tovább mélyíteni SE tudásukat, ez a bevezető workshop teljesíti az előfeltételét a 3 éves képzésnek, és világszerte szinte az összes SE Kiképző Szervezetnél elfogadják. A workshop után Giselle előadásának egy pdf vázlatát minden résztvevőnek átküldjük, hogy a hétvége során az elhangzottakra fókuszálhass jegyzetelés helyett. 

Legyél kényelmes öltözetben, és hozd magaddal a kíváncsiságod!

bottom of page