top of page

Somatic Experiencing

élő Bemutató ülés Abi Blakeslee-vel

webinar szakembereknek

2021. január 14.

18:30-20:30

“Az emberi szervezet ösztön-repertoárjában létezik egy mély, biológiai tudás, mely képes irányítani a traumafeldolgozás folyamatát, ha lehetőséget kap “  - Peter A. Levine

abi_blakeslee_headshot.jpg

Ez egy szakembere számára létrehozott ingyenes 2 órás webinar, ahol egy rövid módszertani ismertetést követően Abi Blakeslee kettő élő bemutatót vezet, azt követően pedig megnyitjuk a teret a felmerülő kérdéseknek-válaszoknak. 

A webinart Abi Blakeslee SEP, CMT, LMFT, Ph.D tartja, aki SE oktató, a Somatic Experiencing Trauma Institute és a Foundation for Human Enrichment kiképző tagja, Peter Levine közvetlen munkatársa.

 Az SE® egy úttörő testorientált megközelítés a trauma tünetek oldására, ami a traumatikus emlékek feldolgozására, az idegrendszer megynugtatására és a testben rekedt traumatikus sokk oldására fókuszál.

 

 Peter Levine életműve, mely ötvözi a stressz fiziológiai, pszichológiai, etológiai, biológiai, idegtudományi, valamint ősi gyógymódokból származó és orvosi biofizikai tanulmányainak eredményeit, 45 évnyi sikeres klinikai munkásságával.

 

Az SE a testi reakciókat és az érzelmeket követi, ugyanakkor azt is, hogy a testnek melyik része kezd el mozogni, mely részei vannak lefagyva, vagy éppen hozzáférhetetlenek.

Az SE azt kutatja, hogy, “mi az, ami nem tudott megtörténni?” azzal a céllal, hogy befejezze azt a folyamatot, amely biokémiai szinten még mindig befejezetlen.

 

Az SE a trauma magját alakítja át, mégpedig azáltal, hogy visszaállítja az idegrendszerben az önszabályozást és a rezilienciát.


Elsajátításával hatékonyan támogathatod a klienseidet a megrekedtségből az áramlásba, a bennük létező vitalítás és éltető potenciál felszabadítására.

A webinar angol nyelven folyik, ha szeretnél tolmácsolást kérni, kérünk jelezd.

Ezt a webinart kifejezetten a segítő szakmák számára nyitjuk meg, beleértve a mentális egészség, az orvostudomány, a fizikai- és foglalkozásterápiák, a bodywork, a függőség-kezelés, az elsősegélynyújtás, az oktatás, illetve  egyéb területek szakembereit.

A webinar részvételi díja: 5 000 Ft

A webinar ingyenes korábbi SE Hungary Programok résztvevői számára.

Abi a Somatic Experiencing-et klinikai kutatásokkal, a kötődés pszichobiológiai alapelveivel, pszichodinamikus terápiával, illetve  szomatikus bodywork-kel integrálja mind a saját szakmai gyakorlatában, mind a tanítás során. Az implicit memória szerepéről vezetett saját  kutatást egy olyan bizottság részvételével, melynek többek között  Dr. Daniel Siegel is tagja volt.

Dr. Blakeslee-nek tanácsadói és pszichológus végzettsége is van, valamint klinikai és szomatikus pszichológiából szerzett doktori címet . Érdeklődési területe az idegtudomány és az aktuális trauma kutatások találkozása, valamint a Somatic Experiencing pszichobiológiai alapelvei.

Egyéni-, pár-, gyermek- és családterápiával is foglalkozik, sokféle témát felölelve.

Jelenleg Bozemanban, Montana államban él a férjével, 2 fiával és lányával. Leginkább a képzési szintnek megfelelő egyéni és csoportos konzultációkra fókuszál az SE kapcsán, SE képzéseket és workshopokat tart, valamint szakmai konferenciákon ad elő.

 

Peter Levinnel gyakran dolgoznak együtt, jelenleg is 2 workshopot tartanak az USA-ban.

bottom of page