top of page

Cornelia Rossi

A képzés legelső évét a magyar származású Cornelia Rossi SE kiképző, pszichológus és Rolfing oktató tartja.

Cornelia.png

Cornelia Rossi Brazíliában, São Pauloban él és több, mint 30 éve dolgozik szomatikus terapeutaként. Biológiából és pszichológiából diplomázott, doktori fokozatát szintén pszichológiából szerezte. Szenior kiképzője mind az SE Trauma Institute-nak, mind a Rolf Institute® for Structural Integration (RISI)-nak. A RISI elnöki tagjaként ő kezdeményezte az USA bázisú szervezet nemzetközi terjeszkedését. Cornelia a Somatic Experiencing Trauma Institute-nál szintén elnökségi tag, valamint  a Brazil SE Egyesület (Associação Brasileira do Trauma or ABT) alapítója és a szakértői testület elnöke is egyben.

Magyarországon született, jelenleg Brazíliában él és rendszeresen utazik nemzetközi viszonylatban. Számos különböző országban élt, így igazi multikulturális  látásmóddal gazdagítja az SE oktatását. A második világháború túlélőjeként és menekültként első kézből tapasztalta meg az SE erőteljes gyógyító hatását. Elkötelezett szándéka  az SE-t világszerte új közösségek számára elérhetővé tenni. Thaiföldet, Japánt és Brazíliát ért természeti katasztrófák során mind részt vett a segítségnyújtásban, SE tudását és tapasztalatát állítva az ügy szolgálatába.

Cornelia másik szívügye az SE kutatások fejlesztésének és az SE publikációk elérhetőségének támogatása. Mint biológus és pszichológus, fontosnak tartja a kutatásokat, kutatási adatokat, és számos szervezetnél vezette is korábban a kutatói részleget. 2012-ben megalapította a független Nemzetközi SE Kutató Szövetséget (SE Research Coalition), illetve elindította az SE Trauma Institute SE Kutató Bizottságát.

bottom of page