Tanáraink és a Csapat

A Somatic Experiencing magyarországi útjának elindulásához világszerte elismert kiképzők csatlakoztak a csapatunkhoz.

Minden egyes modult a Somatic Experiencing Trauma Institute kiképző tagja tart. Minden évben más tanárral dolgozunk, hiszen mindegyikük a saját egyedi, különleges karakterével és tapasztalatával színesíti a tananyagot, s ez segít tovább gazdagítani az élményt.

Az oktatót egy szenior asszisztens és egy nagy létszámú asszisztensi csapat is támogatja, akik között több magyar származású, illetve magyarul beszélő asszisztens is lesz.

A tapasztaltabb és arra jogosult asszisztensek szupervíziót és egyéni konzultációs lehetőséget  is biztosítanak a résztvevőknek a tréning alatt.

Ismerd meg őket

Cornelia Rossi

A képzés legelső évét a magyar származású Cornelia Rossi SE kiképző, pszichológus és Rolfing oktató tartja.

Cornelia.png

Cornelia Rossi Brazíliában, São Pauloban él és több, mint 30 éve dolgozik szomatikus terapeutaként. Biológiából és pszichológiából diplomázott, doktori fokozatát szintén pszichológiából szerezte. Szenior kiképzője mind az SE Trauma Institute-nak, mind a Rolf Institute® for Structural Integration (RISI)-nak.

Magyarországon született, jelenleg Brazíliában él és rendszeresen utazik nemzetközi viszonylatban. Számos különböző országban élt, így igazi multikulturális  látásmóddal gazdagítja az SE oktatását. A második világháború túlélőjeként és menekültként első kézből tapasztalta meg az SE erőteljes gyógyító hatását.

Ariel Giarretto

A képzés 2. évét Ariel Giarretto SEP, LMFT, MS tartja. SE kiképző, szomatikus szex edukátor.

Ariel_Giaretto.png

Ariel több, mint 20 éve dolgozik a test-fókuszú traumafeldolgozás világában. Szenior kiképző a Somatic Experiencing Trauma Institute-nál és világszerte tart  képzéseket szakembereknek.

Széleskörűen képzett a születés előtti, és perinatális pszichológiában, a gyermekkori fejlődési traumákban, mindemellett pedig éveken át dúlaként önkénteskedett.

Abi Blakeslee

A képzés 3. évét Abi Blakeslee SEP, CMT, LMFT, Ph.D tartja, aki SE oktató, a Somatic Experiencing Trauma Institute és a Foundation for Human Enrichment kiképző tagja.

Abi.png

Abi a Somatic Experiencing-et klinikai kutatásokkal, a kötődés pszichobiológiai alapelveivel, pszichodinamikus terápiával, illetve  szomatikus bodywork-kel integrálja mind a saját szakmai gyakorlatában, mind a tanítás során. Az implicit memória szerepéről vezetett saját  kutatást egy olyan bizottság részvételével, melynek többek között  Dr. Daniel Siegel is tagja volt.

Peter Levinnel gyakran dolgoznak együtt, jelenleg is 2 workshopot tartanak közösen az USA-ban.

Az Asszisztensi Csapat

Anki_Karr.jpg

Anki Karr

Vezető Asszisztens, SEP, pszichoterapeuta

Anki Szingapúrban él és több, mint 15 éve dolgozik pszichoterapeuta magánpraxisában- sok éve foglalkoztatja, hogy emberi lényként miként tudunk fejlődni, növekedni. Egyéni és csoport terápiában egyaránt járatos, valamint drog- és alkohol függőségek kezelésében is rengeteg tapasztalatot szerzett.

Alex Prehn

Asszisztens, SEP, Learning Love Institute tanár, reiki mester

Barcelonában született. 2008-ban az arizonai Leraning Love Institute-ban képződött társfüggőség és fejlődési trauma tanárként. Az Uszui-vonalban beavatott reiki mester (2003), 1 danos Rainbow reiki mester - mestere Walter Lübeck (2014) és 2015 óta Somatic Experiencing Practitioner.

Mark Stroud

Asszisztens, SEP 

Frome-ban, Anglia vidéki részén él. Pályafutása egy részét a jótékonysági szektorban töltötte az Egyesült Királyságban, illetve nemzetközi viszonylatban: szolgáltatások biztosításával, szerződések kezelésével és adománygyűjtéssel.

Újabban tréneri és facilitátori munkájára fókuszált, illetve coachként szerzett képesítést.

Razvan Stan

Asszisztens, SEP, pszichoterapeuta

Romániában, Bukarestben él és pszichológusként (BA), illetve pszichoterapeutaként dolgozik. Eddig a Somatic Experiencing, a tranzakció analízis és a tapasztalati művészetterápia (MA) módszereiben képződött. Mindezek mellett tanult és kutatási tapasztalatot is szerezett szociológiából és kulturális antropológiából is.

Roskó Marika

Vezető Asszisztens, SEP, polarity terapeuta

Marika Magyarországon született, és '56 óta Svácjban él. Weggishez közel lakik, így minden nyáron Peter Levine több élő szemináriumán is részt vesz. Minden lehetséges tanulási módot megragad, hogy segíthessen a hozzá fordulóknak rátalálni a saját útjukra az önszabályozáshoz. Több mint 15 éve SEP, és 2020-tól szenior asszisztens.

Bibiane van Mierlo

Asszisztens, SEP, pszichoterapeuta

Képesített pszichoterapeuta:  több, mint 25 év aktív, pszichoterápiás tapasztalattal, széleskörű tapasztalatokkal a komplex traumák kezelése terén kultúrák közötti setting-ben, különböző módszerek segítségével. Somatic Experiencing (SE®) és Integral Somatic Psychology (ISP™) Practitioner 2018 óta.

Nora Takieddine

Asszisztens, SEP, tanácsadó pszichoterapeuta

Tanácsadó pszichoterapeuta.  Jelenleg Dubaiban, az Egyesült Arab Emirátusokban él és dolgozik.  SE képzését Kaliforniában végezte 2015-ben és azóta lehetősége volt Dr. Peter Levine-nel mesterképzéseken képezni tovább magát, illetve Kathy Kain és Steve Terrel vezetése alatt zajló képzéseken részt venni.

Saskia Mc Cafferty

Asszisztens, SEP Képzésben,  fókuszolás practitioner

Anglia északi részén élek. Fókuszolás practitioner és utolsó éves a 3 éves SE képzésben. 26 évig dolgozott a terápiás szociális ellátásban olyan gyerekekkel és fiatalokkal, akiknek speciális támogatásra volt szükségük. Az SE megmutatta azt az eddig hiányzó puzzle darabot, melynek segítségével megértette, mi is szükséges a változáshoz és a gyógyuláshoz.

Penny Boyland

Asszisztens, SEP, stressz- és trauma terapeuta

Penny 16 éve stressz és trauma terapeuta. Az egészség és betegség témája már gyerekkorában elbűvölte, így először a gyógyszerészeti kutatások területén épített karriert, a szorongást és a depressziót vizsgálva. Módszerének fő jellegzetessége a szomatikus átélt érzet integrációja a nyugati traumatológiával és fiziológiával, illetve a kínai orvoslás taoista filozófiájával.

Florentina Niculescu

Asszisztens, SEP, klinikai szakpszichológus

Integratív pszichoterapeuta és klinikai szakpszichológus. 2018 óta SEP (Somatic Experiencing Practitioner) és immáron asszisztens is a kezdő és középhaladó szintek számára. 2014 óta dolgozik pszichoterapeutaként. Az Association Pasi catre tine (www.pasicatretine.ro) egyesület alapítója

Rachel Cooper

Asszisztens, SEP Képzésben,  tanácsadó

Brighton-ban él, Anglia déli részén. Szakképzett tanácsadó, a legtöbbet fiatalokkal, illetve olyanokkal dolgozik, akik valamilyen, életvitelüket korlátozó betegséggel élnek. 3 éves SE képzését idén fejezi be,  az SE jelentőségteljesebbé és örömtelibbé tette az életét és a hivatását egyaránt.

Szász Andi

Asszisztens, SEP, klinikai pszichoterapeuta

Klinikai pszichotherapeuta, trauma specialista. Privát praxisában dolgozik Sydney-ben es a Sydney Egyetemen kisegítő klinikai előadó. Munkája, módszere alapja a pszichodinamikus pszichoterápia, a ‘Conversational Model’,  a Somatic Experiencing®, valamint felhasználja a kötődési elmélet és az interperszonális neurobiológia eredményeit.

Zena Takieddine

Asszisztens, SEP, jógatanár

Jógatanár és az egyik fő küldetésének tekinti, hogy olyan finom módszereket, fogásokat tanítson meg másoknak, melyek segítségével a fáradt emberek újra élettel telinek érezhetik magukat.

SE-t is alkalmazó jóga képzéseket tart menekülteknek és szociális munkásoknak, művészeknek és aktivistáknak Libanonban és Szíriában. 

Zlata Koštejnová

Asszisztens, SEP

2013 óta SEP és azóta tagja a Cseh Köztársaság asszisztensi csapatának. Asszisztál a zágrábi SE képzésben is. A Cseh Somatic Experiencing Egyesület társalapítója és jelenlegi elnöke, illetve a Somatic Experiencing Európai Egyesületének (EASE) tagja. A Cseh Köztársaságban szervez workshop-okat Maggie Kline-nal, illetve az EmotionAid®-et is viszi hazájában.

Dr. Hajós Katalin

Programjaink Tolmácsa

A francia-kommunikáció (filmes szakirány) szakokkal párhuzamosan a BME konferenciatolmács képzését végezte angol-magyar-francia nyelvkombinációban. A fordítóiparban aktív szerepelő, közel 30 éves múlttal rendelkező fordítóirodát vezet. Számos területen láthatjuk, hallhatjuk őt tolmácsolni, de mind közül a legkedvesebb számára a segítő szakmák mellett végzett munka.

Ujvári-Pintér György

Programjaink Tolmácsa

A magyar-francia szak elvégzését követően párhuzamosan kezdett dolgozni egyrészt
fordító-tolmácsként, másrészt pedig kulturális menedzserként. Mindemellett elektronikus zeneszerzéssel is foglalkozik. 

Jelenleg az ELTE coach képzésének vége felé tart, ennek kiterjesztéseként tekint a tolmács munkájára az SE-nél.

Ahhoz, hogy asszisztens lehess, először gyakorló SEP-nek kell lenned. A szupervíziós konzultációt nyújtó asszisztensnek legalább 2 teljes képzést végig kellett már asszisztálnia, az egyéni konzultációt biztosítóknak pedig egyet. Az asszisztensi csapatnak együttesen nagyon sok tapasztalata van mind practitioner-ként, mind a csoportfolyamatok támogatásában.

A magyarországi képzésnél is - csakúgy, mint a londoni képzésben - 3 az 1-hez az arány a résztvevők és az asszisztensek tekintetében, és hiszünk benne, hogy ez nagyban hozzájárul képzésünk magas színvonalához.

Az asszisztensi csapat a teljes, 3 éves képzés alatt veled lesz - alkalmi kivételekkel. Ez az ő/ elköteleződésük a képzés felé.

JELENTKEZÉSI ELŐFELTÉTELEK
TANANYAG
KÖVETELMÉNYEK
TANDÍJ ÉS FIZETÉS