top of page

Doris Rothbauer

SEP Kiképző, SETI ( Somatic Experiencing Trauma Institute) Faculty tag,

képesített pszichoterapeuta

Doris-Rothbauer_web.jpg

Doris Rothbauer képesített pszichoterapeuta, aki tanárként és trénerként dolgozik a világ különböző országaiban, illetve saját praxisában, Münchenben több, mint 20 éve. 1998-ban kezdte meg képzését Peter Levine-nél, majd sok évi asszisztensi és klinikai gyakorlattal mélyítette tovább tudását. Ma a SETI kiképzői kar tagja, Németországban és más európai országokban tart SE® képzéseket.

Eredetileg kommunikációt és kognitív pszichológiát végzett és van tréneri végzettsége NeuroLinguistic Programming-ben, azaz NLP-ben (Dr. Christina Hall) is. Korábban szakmai műhelyeket tartott szociális intézmények számára vezetés, csapatépítés, kommunikáció, konfliktusok megoldása és önmenedzselés témákban. Klinikai kiképzése során Ericksoni hipnózist (Ernest Rossi, Jeffrey Zeig), testorientált pszichoterápiát, kötődéselméletet és fejlődéspszichológiát tanult. 

Ezenkívül ugyancsak elvégezte a NARM (Dr. Lawrence Heller), illetve a Neuroaffektív Fejlődéspszichológia (Dr. Susan Hart és Marianne Bentzen) képzéseket. Mindkét területen szupervizorként működik, illetve bevezető workshop-okat tart. Személyes és professzionális életszemlélete meditációs, illetve éberség gyakorlásában gyökerezik. SE® kiképzőként figyelme középpontjában az a törekvés áll, hogy olyan környezetet teremtsen, mely arra inspirálja a résztvevőket, hogy éberen, kíváncsian és örömmel kalandozzanak új területekre, így támogatva a kapcsolódást és a társadalmi szerepvállalást.

bottom of page