top of page

Florentina Niculescu

SEP, klinikai szakpszichológus, integratív pszichoterapeuta

Untitled (8).jpg

Integratív pszichoterapeuta és klinikai szakpszichológus. 2018 óta SEP (Somatic Experiencing Practitioner) és immáron asszisztens is a kezdő és középhaladó szintek számára. 2014 óta dolgozik pszichoterapeutaként. Bőséges tapasztalatot szerzett a komplex trauma nyomán kialakuló tünetek enyhítésében kultúrák közötti setting-ekben, különböző módszereket alkalmazva (tanácsadás, csoportmunka, kríziskezelés multinacionális cégeknél). 

Részt vett továbbá különböző, traumával kapcsolatos továbbképzéseken, így például EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing, I. és II. szint) képzésen, 2019-ben a Tune into children tréningen Ausztriában és Németországban, illetve a Sonia Gomes által kifejlesztett SOMA® mesterképzésen - ez elsősorban tapasztalt klinikusoknak szól, s a klinikai hatékonyságot hivatott fokozni a test, az energia valamint a tudatosság teljes, pszichológiai folyamatokba való integrálásával. 

Az Association Pasi catre tine (www.pasicatretine.ro) egyesület alapítója, mely helyi non-profit szervezet mindazok támogatására, akik pszichológiai segítséget keresnek. Személyre szabott intervenciót ajánlanak minden hozzájuk forduló számára; továbbképzéseket szerveznek a segítő szakemberek számára, hogy a poszttraumás stresszhez kapcsolódó problémákat jobban megérthessék és a stressz lehetséges következményeivel még inkább tisztában legyenek (sensu-stricto); igyekszenek előmozdítani a mentális traumák gyógyításának és az ellenálló képesség növelésének újfajta megközelítését.

A Bukaresti Egyetemen részt vett a "Pszichotraumatológia és pszichológiai támogatás; Klinikai és alkalmazott pszichológia, tanácsadás” mesterkurzusokon az egyetem Pszichológia és Neveléstudományok Tanszékén, ahol korábban diplomamunkáját is írta “Személyiségi tényezők - a hátrányos gyermekkori tapasztalatok és a rugalmasság közötti kapcsolat moderátora a hallgatók körében” címmel.

"Mindezek a képesítések hozzájárultak a fejlődésemhez, így jelenleg traumával és bántalmazó kapcsolatokkal, családon belüli erőszakkal, fizikai és szexuális bántalmazással foglalkozó szakemberként dolgozom.

2014 óta önkéntes pszichoterapeuta munkát végzek egy központban, amely fizikai vagy szexuális bántalmazást, illetve családon belüli erőszakot átélt nőkkel foglalkozik."

bottom of page