top of page

Penny Boyland

SEP, szenior asszisztens, 2. szint

Stressz és trauma terapeuta

Penny Boyland 2.jpg

Penny 16 éve stressz és trauma terapeuta. Az egészség és betegség témája már gyerekkorában elbűvölte, így először a gyógyszerészeti kutatások területén épített karriert, a szorongást és a depressziót vizsgálva. 

Ám a nyugati orvostudomány redukcionista világképe nagyon elkeserítette, így 1999-ben továbbképzésbe fogott és Kínai Öt Elem Akupunktőr, majd Érzelmi Tudatosság Practitioner (Emotional Awareness Practitioner - az érzelmek testre gyakorolt hatásának érzékelése) lett.  Majd 2006-ban felfedezte az SE-t, s 2009-ben kézhez kapta SEP képesítését. Azóta nagy örömmel asszisztál SE Képzéseken világszerte (korábban az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Lengyelországban).

Penny módszerének fő jellegzetessége a szomatikus átélt érzet integrációja a nyugati traumatológiával és fiziológiával, illetve a kínai orvoslás taoista filozófiájával. Munkája során más, általa tanult, traumával kapcsolatos modalitások tudásából is merít (auriculoterápia; Brainspotting, BSP; az Átfogó Erőforrás Modell (Comprehensive Resource Model vagy röviden CRM); a Gyászfeldolgozás Módszer (The Grief Recovery Method vagy GRM); a Szégyen Alkímiájának Transzformációs Modellje (The Alchemy of Shame Transformation Model avagy AST); a Neuroaffektív Relációs Modell (The Neuro Affective Relational Model avagy NARM) és a Neuro Affektív Érintés (Neuro Affective Touch)), illetve fejlődési trauma témában született tanulmányokból; érzelmekből, (beleértve a szégyent és a bűntudatot), kötődésből és természetesen a polivagális elméletből.

Penny magánpraxisában dolgozik Brighton-ban, az Egyesült Királyságban felnőtt kliensekkel, elsősorban a pre- és perinatális trauma, kötődési törések és problémák, gyermekkori trauma és gyász témákra szakosodva.

Szabadidejében szenvedélyesen szeret természetfotókat készíteni, imádja a kubai salsa zenét és táncot, szeret utazni és utazásai során különböző kultúrákat felfedezni.

"Nagyon várom az SE Hungary és az első magyarországi Képzés kezdetét, megszületését. Nagy öröm számomra, hogy mindennek részese lehetek és támogathatom a magyar SE közösséget.”

bottom of page