top of page

Razvan Stan

SEP, pszichoterapeuta

photo.jpg

 Romániában, Bukarestben él és pszichológusként (BA), illetve pszichoterapeutaként dolgozik személyesen, valamint online (Zoom) ülések keretében. Eddig a Somatic Experiencing, a tranzakció analízis és a tapasztalati művészetterápia (MA) módszereiben képződött. Mindezek mellett tanult és kutatási tapasztalatot is szerzett szociológiából és kulturális antropológiából is.  

A Somatic Experiencing képzésben az utolsó, 3. (haladó) évében van (a képzés 2021 júniusában ér véget). Körülbelül 3 évnyi SE klinikai tapasztalata van kliensekkel, melynek során olyan aspektusokkal dolgozott, mint például tüneti enyhítés (szorongás, depresszió és egyéb PTSD tünetek és traumához kötődő tünetegyüttesek), változás a kötődési-relációs mintákban és hozzá kapcsolódó fejlődési trauma munka, személyiség/önazonosság integrációs munka a disszociatív folyamatok terápiás integrálásával, valamint az idegrendszeri koherencia új szintjeinek felszabadítása, kölcsönösség és új, testben megtapasztalt öröm és vitalitás. Mostanáig SE bevezető workshopokon, illetve kezdő és középfokú modulokon volt asszisztensként jelen. 

"Számomra az SE mélyreható, finom, ám erőteljes terápiás módszer, mely biztosítja azt a támogató kapcsolatot, azokat az eszközöket és azt a megközelítést, amellyel a test és az “én” belső, szubkortikális bölcsessége hozzáférhető és saját gyógyító képességünk felszabadítható. Az én esetemben az SE ülések és a képzés eredményeként test-tudatosságom és átélt érzet jelenlétem javult, így a trauma-energia mélyebb rétegeinek feldolgozása, illetve az életre való új nyitottság és érzékenység vált (számomra) elérhetővé. "

bottom of page