top of page

Szexuális trauma feldolgozása

 webinár Ariel Giarretto-val

2 órás Somatic Experiencing® webinár

2021. március 11.

18:30-20:30

“Az emberi szervezet ösztön-repertoárjában létezik egy mély, biológiai tudás, mely képes irányítani a traumafeldolgozás folyamatát, ha lehetőséget kap “  - Peter A. Levine

ariel.jpeg

A webinart Ariel Giarretto SEP, LMFT, MS, SE kiképző, szomatikus szex edukátor tartja.

Munkánk során gyakran találkozhatunk olyan kliensekkel, akik akár gyerekként szexuális traumát éltek át, felnőttként erőszak áldozatai, vagy párokkal, akiknek szexuális nehézségei vannak. Ezen a webináron Ariel olyan új és hatékony eszközököket mutat be, amelyekkel még jobban támogathatod a klienseidet.

  • Hogyan dolgozzunk azokkal (a kliensekkel), akik leginkább ellenállnak a testükhöz való kapcsolódásnak? 

  • A testbe való megérkezést valamint az öröm megélését támogató és mélyítő gyakorlatok.

  • “Valódi, autentikus beleegyezés” megalapozása szexuális traumával való munka során.

 Az SE® egy úttörő testorientált megközelítés a trauma tünetek oldására, ami a traumatikus emlékek feldolgozására, az idegrendszer megynugtatására és a testben rekedt traumatikus sokk oldására fókuszál.

 

 Peter Levine életműve, mely ötvözi a stressz fiziológiai, pszichológiai, etológiai, biológiai, idegtudományi, valamint ősi gyógymódokból származó és orvosi biofizikai tanulmányainak eredményeit, 45 évnyi sikeres klinikai munkásságával.

 

Az SE a testi reakciókat és az érzelmeket követi, ugyanakkor azt is, hogy a testnek melyik része kezd el mozogni, mely részei vannak lefagyva, vagy éppen hozzáférhetetlenek.

Az SE azt kutatja, hogy, “mi az, ami nem tudott megtörténni?” azzal a céllal, hogy befejezze azt a folyamatot, amely biokémiai szinten még mindig befejezetlen.

 

Az SE a trauma magját alakítja át, mégpedig azáltal, hogy visszaállítja az idegrendszerben az önszabályozást és a rezilienciát.


Elsajátításával hatékonyan támogathatod a klienseidet a megrekedtségből az áramlásba, a bennük létező vitalítás és éltető potenciál felszabadítására.

A webinar angol nyelven folyik, ha szeretnél tolmácsolást kérni, kérünk jelezd.

Ezt a webinart kifejezetten a segítő szakmák számára nyitjuk meg, beleértve a mentális egészség, az orvostudomány, a fizikai- és foglalkozásterápiák, a bodywork, a függőség-kezelés, az elsősegélynyújtás, az oktatás, illetve  egyéb területek szakembereit.

A webinar részvételi díja: 3 500 Ft

A webinar ingyenes korábbi SE Hungary Programok résztvevői számára.

Ariel több, mint 20 éve dolgozik a test-fókuszú traumafeldolgozás világában. Szenior kiképző a Somatic Experiencing Trauma Institute-nál és világszerte tart  képzéseket szakembereknek. A 90’-es években az Esalen Intézetben dolgozott és azóta foglalkoztatja a tudatos szexualitás. Tucatnyi  szomatikus tanártól tanult és hivatalos szomatikus szex edukátor.

Széleskörűen képzett a születés előtti, és perinatális pszichológiában, a gyermekkori fejlődési traumákban, mindemellett pedig éveken át dúlaként önkénteskedett. Magán praxisában olyan egyénekkel és párokkal foglalkozik, akik szexuális gyógyulásra és magánéletük kiteljesítésére vágynak, beleértve férfiakat, LGBTQ személyeket, illetve  olyanokat is, akik alacsony libidóval, vagy meddőséggel küszködnek, esetleg szexuális bántalmazást, traumatikus születést, vagy invazív kórházi eljárást éltek át.

 

Ariel rendkívül elhivatott azzal kapcsolatosan, hogy támogassa az egyént a könnyedség testében való megtapasztalásában, illetve a szégyen és a hosszantartó, intergenerációs szexuális trauma sebeinek gyógyításában.

bottom of page