top of page

Trauma egy Gyermek Szemével
online Playshop

Maggie Kline, család- és gyermekterapeuta, iskolapszichológus, Somatic Experiencing International kiképző, az ‘Agyfejlesztő stratégiák iskoláink traumamentessé tételéhez’ (‘Brain Changing Strategies to Trauma-Proof Our Schools’) című könyv szerzője, valamint Peter Levinnel együtt a ‘Trauma a gyermek szemével’ és a ‘Derült égből villámcsapás’ című könyvek társszerzője.

Copy+of+MaggieHEADSHOT2011+copy+2.jpg

2022. november 9-12.

18:30-21:30 minden este

online

Maggie ezen a tréningen arra tanít meg mindannyiunkat, hogy hogyan használhatjuk kétsávos (dual track) modelljét arra, hogy megtanítsuk klienseinket - gyermekeket és gondviselőiket -, miként hozhatják újra egyensúlyba autonóm és szenzoros idegrendszerük működését. Egyes gyakorlatok arra szolgálnak, hogy a stresszes események által keletkezett túlterhelést kezeljük velük, mások pedig arra, hogy olyan gyermekekkel tudjunk dolgozni, akik valamilyen kötődési sérülés kapcsán kialakuló fejlődési trauma jeleit mutatják. Maggie megmutatja, hogyan építsünk be és használjunk művészeti és mozgásos gyakorlatokat és egyszerű játékokat eszköztárunkban. Mindezt pedig a Somatic Experiencing lencséjén keresztül teszi, megtámogatva az elméleti részt a biztonságos kötődés alapelveivel is.

Mire számíthatsz ezen a Playshopon?

  • Hogyan tanítsunk meg gyerekeknek, kamaszoknak és gondozóiknak azt, hogy az agyuk és az idegrendszerük milyen kapcsolatban van a testük izgalmi reakcióinak változásaival és ciklusaival.

  • Gyakorlatokat tanulunk, melyekkel  támogathatjuk az érzékszervi földelést és az tudatosságot, valamint fejleszthetjük azon képességünket, hogy követni tudjuk saját testérzeteinket, mely támogatja önszabályozásunkat.

  • Hogyan alkalmazzuk a Somatic Experiencing alapelveit - mint pl. a titrálást és a pendulációt  - művészeti és mozgásos gyakorlatokban és játékban, a biztonságérzet növelésére.

  • Tanulunk a korai trauma, a kötődés és az idegrendszer fejlődésének kapcsolatairól is.

  • Megismerjük “Az egészséges kötődés 8 alapelvét”, melyekkel megtámogathatjuk a biztonságos kötődés kialakulását. Tanulunk gyakorlatokat, melyekkel  mind a ventrális-vagális, mind pedig a szociális-emocionális rendszerek fejlődését támogathatjuk.

A playshopot úgy terveztük, hogy az új készségek elsajátítása játékos és szórakoztató is legyen egyben!

A tananyag hasznos lehet bárkinek, aki integrálni szeretné  a Somatic Experiencing központi gondolatait és megközelítését gyermekkel végzett munkájában, valamint azok számára  is, akik felnőttek belső gyermekkel, illetve  személyiség-részeivel végzett munkájukat szeretnék fejleszteni. A program során lesznek prezentációk, videó demonstrációk és saját élmény gyakorlatok is.

A workshopon Maggie mellett több külföldön élő, magyar származású, magyarul beszélő asszisztens támogat minket a tanulásban.

A Playshop díja

Korai kedvezményes ár 2022. szeptember 09-ig.: 69 000 Ft

Teljes ár: 79 000 Ft 

bottom of page