Trauma egy Gyermek Szemével
online Playshop

Maggie Kline, Család Terapeuta, Iskola Pszichológus, Somatic Experiencing Nemzetközi Kiképző Testület Tagja és Peter Levine szerzőtársa, közösen írták a Trauma through a Child’s Eyes (Trauma egy Gyermek Szemével) és a Trauma-Proofing Your Kids (Tedd Gyermekeid Trauma-állóvá ) könyveket.

Copy+of+MaggieHEADSHOT2011+copy+2.jpg

2022. november 9-12.

18:30-21:30 minden este

online

A Derült Égből Villámcsapás című sikerkönyv szerzője, Maggie Kline tartja ezt az 4 estés workshopot, ahol abba vezeti be a szakembereket, hogyan segíthetnek gyermekeknek és fiataloknak újra egyensúlyba hozni az autonóm idegrendszerüket a biológiai, túlélési szinten egy túlterhelő, traumatikus, vagy nagy sztresszel járó esemény után. Maggie megtanítja, hogyan használjanak a résztvevők játékokat, művészi tevékenységet a Somatic Experiencing® lencséjén át. Hogy segíthetnek ügyfeleiknek végigvinni az akadályoztatott, be nem fejezett túlélési reakcióikat, hogy helyreállhasson a normál helyzeteknek megfelelő orientációs és védekezési viselkedésük, és újra adekvátan tudjanak szociálisan kapcsolódni.

Mire számíthatsz ezen a Playshopon?

  • Megismerjük a korai trauma kapcsolatát a fejlődéssel és a biztonságos- és bizonytalan kapcsolódási stílusokkal.

  • Megismerjük “Az Egészséges Kapcsolódás 8 alapelemét“  és olyan gyakorlatokat tanulunk, melyekkel segíthetjük a ventrális vagális rendszer és a szociális érzelmi rendszer fejlődését, bármely korban.

  • Olyan gyakorlatokat tanulunk, melyek segítenek földeltnek lenni, növelik az érzékszervi tudatosságot és fejlesztik az érzet követési képességeket. Ezen keresztül fejlesztik az önszabályozás fejlődését gyermekeknél és teenagereknél.

  • Megismerjük, hogyan integrálhatóak a Somatic Experiencing alapelvei művészet- vagy játékterápiás eszközökkel. Így biztonságosabban dolgozhatunk, és segíthetünk apró lépésekben - titráltan - feldolgozni a nehéz élményeket és megtanulni kezelni az ingázást a nehéz és az erőforrásokkal teljes állapotok között.

  • Megtanuljuk, hogyan alakíthatunk játékokat Somatic Experiencing gyakorlatokká, melyekben megvan a helye a feszültségek felszínre hozásának és elengedésének, és amelyek segítenek a gyermekeknek abban, hogy követni tudják érzeteiket és befejezhessék megkrekedt fight/flight reakcióikat. Így megnyugodhatnak és integrálhatják a korábban túlterhelő élményeket és állapotokat.

Ezt a workshopot úgy terveztük, hogy úgy tanulhass új készségeket, hogy közben jól érzed magad.

A Playshop mindazok számára hasznos lehet akik szeretnék a Somatic Experiencing alapelveit integrálni gyermekekkel folytatott munkájukkal, és azoknak is akik szeretnék elmélyíteni tudásukat abban, hogyan folytassanak “belső gyermek” munkát felnőttekkel.

A workshop során lesznek előadások, video prezentációk és tapasztalati gyakorlatok.

A workshopon Maggie mellett több külföldön élő, magyar származású, magyarul beszélő asszisztens támogat minket a tanulásban.

A Playshop díja

Korai kedvezményes ár 2022. szeptember 09-ig.: 69 000 Ft

Teljes ár: 79 000 Ft