top of page

Támogatók Támogatása - SE     szupervízió

Anne Janzennel és Ursula Funke-Kaiserrel

2022. április 16. 10:00

online

Szeretettel meghívunk a "Támogassuk a támogatókat - Szupervízió  ingyenes alkalmunkra.

 

A szupervíziót 2 fantasztikus német tréner tartja, Anne Janzen és Ursula Funke-Kaiser, mindketten a Somatic Experiencing® Institute szenior kiképzői.

AnneJanzen.jpg
5ce1c45e04420-bpfull.png

Anne és Ursula a résztvevők saját élményein keresztül vezetnek benünket végig, milyen praktikus intervenciókkal stabilizálhatjuk a stressz reakciót és segíthetjük a biztonság érzetének megteremtését a testben.  Azzal is foglalkozunk a szupervízió során, hogy hogyan gondoskodhatsz magadról ezekben a rendkívüli időkben. Ez kiemelten fontos azoknál, akik traumával érintett területen dolgoznak, vagy másokat támogatnak a traumafeldolgozásban, hogy kiépíthessék a munkájuk elvégzéséhez és a válságon való keresztül jutáshoz szükséges rezilienciát.

 

Az előadás angolul zajlik, magyar szinkrontolmácsolással. A részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött.

 

Az alkalom nyitott minden válságkezelésben, krízisintervencióban, egészségügyi és segítő szakmában dolgozó számára, illetve azok számára, akik közvetlenül a traumával érintett területen dolgoznak, vagy mások trauma feldolgozását támogatják.

 

Szeretettel látunk.

A Somatic ExperiencingⓇ egy új és reményteli megvilágításban szemléli a traumát. Az emberre úgy tekint, mint egy kivételes lényre, mely ösztönös gyógyulási képességgel van felruházva, s ezt a képességet hasznosítani, használni képes intellektuális lény is egyben. Azt a sok fejtörést okozó kérdést teszi fel és válaszolja meg, hogy vajon hogy lehetséges az, hogy a vadon élő állatok, bár gyakran vannak életveszélyben, mégis ritkán traumatizálódnak. Az emberi trauma misztériumát felfedhetjük, ha megértjük a vadon élő állatok belső működését, mely gyakorlatilag immunissá teszi őket a traumatikus tünetekre.

A Somatic ExperiencingⓇ egy természetes megközelítés a poszttraumatikus stressz feldolgozására. Azon a megfigyelésen alapszik, ahogyan a vadon élő állatok képesek szabályozni és semlegesíteni a gyakran megtapasztalt magas stressz szintet anélkül, hogy hosszútávú bénító hatásoktól szenvedjenek - olyanoktól, melyeket az emberek hasonló fenyegető helyzetekben átélnek.

A workshopot a  Peter Levine, Kathy Kain és Heike Gattnar  által képződött, németországban élő és európa szerte képzéseket vezető SE kiképző, Anne Janzen tartja.

bottom of page