top of page

Somatic Experiencing

élő Bemutató ülés Cornelia Rossi-val

webinar szakembereknek

2021. április 8.

18:30-20:30

“Az emberi szervezet ösztön-repertoárjában létezik egy mély, biológiai tudás, mely képes irányítani a traumafeldolgozás folyamatát, ha lehetőséget kap “  - Peter A. Levine

Cornelia.png

Ez egy szakembere számára létrehozott 2 órás webinar, ahol egy rövid módszertani ismertetést követően Cornelia Rossi kettő élő bemutatót vezet, azt követően pedig megnyitjuk a teret a felmerülő kérdéseknek-válaszoknak. 

A webinart a magyar származású Cornelia Rossi SE kiképző, pszichológus és Rolfing oktató tartja.

Cornelia Rossi Brazíliában, São Pauloban él és több, mint 30 éve dolgozik szomatikus terapeutaként.

 Az SE® egy úttörő testorientált megközelítés a trauma tünetek oldására, ami a traumatikus emlékek feldolgozására, az idegrendszer megynugtatására és a testben rekedt traumatikus sokk oldására fókuszál.

 

 Peter Levine életműve, mely ötvözi a stressz fiziológiai, pszichológiai, etológiai, biológiai, idegtudományi, valamint ősi gyógymódokból származó és orvosi biofizikai tanulmányainak eredményeit, 45 évnyi sikeres klinikai munkásságával.

 

Az SE a testi reakciókat és az érzelmeket követi, ugyanakkor azt is, hogy a testnek melyik része kezd el mozogni, mely részei vannak lefagyva, vagy éppen hozzáférhetetlenek.

Az SE azt kutatja, hogy, “mi az, ami nem tudott megtörténni?” azzal a céllal, hogy befejezze azt a folyamatot, amely biokémiai szinten még mindig befejezetlen.

 

Az SE a trauma magját alakítja át, mégpedig azáltal, hogy visszaállítja az idegrendszerben az önszabályozást és a rezilienciát.


Elsajátításával hatékonyan támogathatod a klienseidet a megrekedtségből az áramlásba, a bennük létező vitalítás és éltető potenciál felszabadítására.

A webinar angol nyelven folyik, ha szeretnél tolmácsolást kérni, kérünk jelezd.

Ezt a webinart kifejezetten a segítő szakmák számára nyitjuk meg, beleértve a mentális egészség, az orvostudomány, a fizikai- és foglalkozásterápiák, a bodywork, a függőség-kezelés, az elsősegélynyújtás, az oktatás, illetve  egyéb területek szakembereit.

A webinar részvételi díja: 3 500 Ft

A webinar ingyenes minden SE Bevezető Workshop résztvevő számára.

Cornelia Rossi Brazíliában, São Pauloban él és több, mint 30 éve dolgozik szomatikus terapeutaként. Biológiából és pszichológiából diplomázott, doktori fokozatát szintén pszichológiából szerezte. Szenior kiképzője mind az SE Trauma Institute-nak, mind a Rolf Institute® for Structural Integration (RISI)-nak. A RISI elnöki tagjaként ő kezdeményezte az USA bázisú szervezet nemzetközi terjeszkedését. Cornelia a Somatic Experiencing Trauma Institute-nál szintén elnökségi tag, valamint  a Brazil SE Egyesület (Associação Brasileira do Trauma or ABT) alapítója és a szakértői testület elnöke is egyben.

Magyarországon született, jelenleg Brazíliában él és rendszeresen utazik nemzetközi viszonylatban. Számos különböző országban élt, így igazi multikulturális  látásmóddal gazdagítja az SE oktatását. A második világháború túlélőjeként és menekültként első kézből tapasztalta meg az SE erőteljes gyógyító hatását. Elkötelezett szándéka  az SE-t világszerte új közösségek számára elérhetővé tenni. Thaiföldet, Japánt és Brazíliát ért természeti katasztrófák során mind részt vett a segítségnyújtásban, SE tudását és tapasztalatát állítva az ügy szolgálatába.

Cornelia másik szívügye az SE kutatások fejlesztésének és az SE publikációk elérhetőségének támogatása. Mint biológus és pszichológus, fontosnak tartja a kutatásokat, kutatási adatokat, és számos szervezetnél vezette is korábban a kutatói részleget. 2012-ben megalapította a független Nemzetközi SE Kutató Szövetséget (SE Research Coalition), illetve elindította az SE Trauma Institute SE Kutató Bizottságát.

bottom of page