A Somatic Experiencing 

Szakmai Képzés

pafrany1.jpg

Világszerte több, mint 25 országban van Somatic Experiencing Képzés, az USA-ban, Európában, Dél-Amerikában, Dél-Afrikában, a Közel-Keleten, és Ázsiában egyaránt. A Somatic ExperiencingⓇ Képzés a Somatic Experiencing Trauma Institute akkreditált képzése. Sikeres elvégzése Somatic Experiencing Practitioner (SEP) bizonyítvány megszerzéséhez vezet.

A Somatic ExperiencingⓇ Szakmai Képzés a trauma elmélet neurofiziológiájához valamint  a traumafeldolgozás alapelveihez kínál átfogó, mélyreható tudást és ”térképet”. Az intenzív, modulos, képzés 3 évet vesz igénybe, és évente 2 db 6 napos modulból áll (összesen 36 nap tantermi tanulást biztosítva ). Ez a nyújtott időkeret lehetőséget ad a résztvevőknek arra, hogy az újonnan szerzett készségeket mind magánéleti, mind szakmai téren gyakorolják és biztonságosan elsajátítsák, bőséges szupervízióval és egyéni ülésekkel kiegészítve, melyek mind a tanultak integrálását segítik.

A Képzés időpontja

A legelső SE Képzés Budapesten 2021. október 4-én indul.

1. év - Kezdő

M1

4-6. és 8-10.

2021 október

Online

Cornelia.png

M2

22-27.

2022 március

Ariel_Giaretto.png

2. év - Középfok

M3

11-16.

2022 október

Ariel_Giaretto.png

M4

6-11.

2023 június

Abi.png

3. év - Haladó

M5

5-10.

2023 december

Abi.png

M6

2024 március

6-11.

Abi.png

Miről tanulunk?

P1160304.jpeg

A résztvevők az ösztönös túlélési válaszok, az erőforrásokkal való munka, Stephen Porges polivagális elmélete, összekapcsolódási dinamikák, valamint a testben átélt érzettel való munka terén szereznek szilárd alapokat és tudást. Olyan képességeidet fejlesztheted, mint a megfelelő ütemű dialógusok kialakítása, a kliensre hangolódás, gyengéd pszichoterápiás és test-orientált intervenciók, melyek közvetlenül a test neurofiziológiájával dolgoznak, valamint a támogató, érintés-alapú munkában is mélyítheted az ismereteidet. A sok gyakorlás lehetővé teszi, hogy a résztvevők biztonsággal és hatékonyan alkalmazzák a tudást klinikai környezetben is.

Többet a Tananyagról

 Ezen készségek elsajátítását erősítik és segítik a résztvevők saját élményei, tapasztalatai, melyeket az SEP asszisztensek szupervíziója is támogat. Az egyes modulokban megtanult készségeket és koncepciókat azonnal alkalmazhatod a saját szakmai praxisodban.

Kiknek ajánljuk?

remi-walle-UOwvwZ9Dy6w-unsplash.jpg

Ha szeretnéd növelni a traumával és annak testi hatásaival kapcsolatos tapasztalatod és tudásod, illetve szeretnél praktikus intervenciókat és stratégiákat tanulni, hogy a traumafeldolgozás hatékony és szelíd módját kínálhasd klienseidnek, ez a képzés ideális számodra. A képzés széles háttérrel rendelkező  szakemberek számára nyitott, tulajdonképpen mindazok számára, akik traumával érintett területen dolgoznak, vagy másokat támogatnak a traumafeldolgozásban. A résztvevők között gyakran van pszichoterapeuta, pszichológus, pszichiáter, tanácsadó, szociális munkás, orvos, ápoló, kranioszakrális terapeuta, rolfing terapeuta, EMDR practitioner, akupunktőr, művészetterapeuta, masszázs -és fizioterapeuta, kiropraktőr és oszteopata, egyházi személy, stb. 

Tudj meg többet