top of page

A Somatic Experiencing 

Szakmai Képzés

pafrany1.jpg

Világszerte több, mint 25 országban van Somatic Experiencing Képzés, az USA-ban, Európában, Dél-Amerikában, Dél-Afrikában, a Közel-Keleten, és Ázsiában egyaránt. A Somatic ExperiencingⓇ Képzés a Somatic Experiencing Trauma Institute akkreditált képzése. Sikeres elvégzése Somatic Experiencing Practitioner (SEP) bizonyítvány megszerzéséhez vezet.

A Somatic ExperiencingⓇ Szakmai Képzés a trauma elmélet neurofiziológiájához valamint  a traumafeldolgozás alapelveihez kínál átfogó, mélyreható tudást és ”térképet”. Az intenzív, modulos, képzés 3 évet vesz igénybe, és évente 2 db 6 napos modulból áll (összesen 36 nap tantermi tanulást biztosítva ). Ez a nyújtott időkeret lehetőséget ad a résztvevőknek arra, hogy az újonnan szerzett készségeket mind magánéleti, mind szakmai téren gyakorolják és biztonságosan elsajátítsák, bőséges szupervízióval és egyéni ülésekkel kiegészítve, melyek mind a tanultak integrálását segítik.

Kezdő Év - Kavi Geminnel

 • 2025. Január 14-19. Modul 1 

 • 2025. Július 8-13. Modul 2 

Középfok - Anne Janzennel

 • 2025. November 10-15. Modul 3 

 • 2026. Április 6-11. Modul 4 

Haladó - Dominique Degranges

 • 2026. OKtóber 6-11.  Modul 5 

 • 2027. Március 23-28.  Modul 6  

Somatic Experiencing Képzés Magyarország 2025

Somatic Experiencing Képzés Magyarország 2021

Kezdő év - Cornelia Rossi & Ariel Giarretto

 • 2021. Október 4-10. Modul 1 

 • 2022. Március 22-27. Modul 2 

Középfok​ - Ariel Giarretto 

 • 2022. Október 11-16. Modul 3 

 • 2023. Június 15-20. Modul 4 

Haladó - Abi Blakeslee

 • 2023 December 5-10. Modul 5

 • 2024 Március 6-11.  Modul 6 

Miről tanulunk?

P1160304.jpeg

A résztvevők az ösztönös túlélési válaszok, az erőforrásokkal való munka, Stephen Porges polivagális elmélete, összekapcsolódási dinamikák, valamint a testben átélt érzettel való munka terén szereznek szilárd alapokat és tudást. Olyan képességeidet fejlesztheted, mint a megfelelő ütemű dialógusok kialakítása, a kliensre hangolódás, gyengéd pszichoterápiás és test-orientált intervenciók, melyek közvetlenül a test neurofiziológiájával dolgoznak, valamint a támogató, érintés-alapú munkában is mélyítheted az ismereteidet. A sok gyakorlás lehetővé teszi, hogy a résztvevők biztonsággal és hatékonyan alkalmazzák a tudást klinikai környezetben is.

Többet a Tananyagról

 Ezen készségek elsajátítását erősítik és segítik a résztvevők saját élményei, tapasztalatai, melyeket az SEP asszisztensek szupervíziója is támogat. Az egyes modulokban megtanult készségeket és koncepciókat azonnal alkalmazhatod a saját szakmai praxisodban.

Kiknek ajánljuk?

remi-walle-UOwvwZ9Dy6w-unsplash.jpg

Ha szeretnéd növelni a traumával és annak testi hatásaival kapcsolatos tapasztalatod és tudásod, illetve szeretnél praktikus intervenciókat és stratégiákat tanulni, hogy a traumafeldolgozás hatékony és szelíd módját kínálhasd klienseidnek, ez a képzés ideális számodra. A képzés széles háttérrel rendelkező  szakemberek számára nyitott, tulajdonképpen mindazok számára, akik traumával érintett területen dolgoznak, vagy másokat támogatnak a traumafeldolgozásban. A résztvevők között gyakran van pszichoterapeuta, pszichológus, pszichiáter, tanácsadó, szociális munkás, orvos, ápoló, kranioszakrális terapeuta, rolfing terapeuta, EMDR practitioner, akupunktőr, művészetterapeuta, masszázs -és fizioterapeuta, kiropraktőr és oszteopata, egyházi személy, stb. 

Tudj meg többet

bottom of page